Top
mijn paardenmelk kuur dagboek
  • mijn paardenmelk kuur dagboek
0,00


Gisteren (11-4-2019) ben ik begonnen aan mijn jaarlijkse lente kuur.
Ik heb weer zijn in de zomer korte broek aan, lekker de zon weer op mijn bleke benen met grote rode vlekken... ja thuis dan in ieder geval.
Dus maar weer eens een aan kuurtje paardenmelk beginnen.
Ik heb mijn laatste paardenmelk in november gedronken even kijken wat het met mijn huid doet.
Het is niet zo erg als vorig jaar, maar het is wel weer nodig. Het is even het overdenken waard, elke dag weer dat bakje melk, niet vergeten uit de vriezer te halen en dan ook nog op te drinken je moet er aan blijven denken. Gelukkig drinken we met zijn drieën, we hebben allemaal andere redenen om de melk te drinken, ik dus voor mijn huid, de ander voor hun weerstand, als hun weerstand zakt zie je het als eerste aan de lipblaasjes, en dan worden ze verkouden. bij de eerste tekenen begint hij te smeren met goedspul dit verzacht, maar voorkomen is beter dan ....

Dag een het stond nu 24 uur in de koelkast moet goed zijn dacht ik dus even kijken, er zit nog een grote klont ijs is, nou drinken maar.
Dat is weer even wennen de smaak is romig melk met een frisse afdronk en een smaak die ik niet helemaal kan omschrijven en koud heel koud. 

Dag twee geleerd van dag 2 de melk au bain marie ies warmer gemaakt, (even in warm water gelegd) de meeste kou is er af goed te drinken. Blij dat ik het bakje gisteren al in de koelkast heb gelegd, bakje melk uit de koelkast gelijk een nieuwe uit de vriezer in de koelkast.

Dag drie Ik heb vandaag heel veel gerommel in mijn buik, mijn darmen zijn echt aan het werk, gooien er regelmatig van alles uit. Volgens de drollen index een 4 .
Vandaag heb ik zin in een milkshake gelukkig is de melk nog niet helemaal ontdooid, nu is deze koude melk extra lekker, doe de nog net niet ontdooide melk met een banaan in een staafmixer beker en mixen maar, oh dit is lekker. Morgen mag ik weer een bakje Yes!! .

Dag vier
Mijn darmen zijn net een orkest zoveel geluid maken ze, verder voel ik mij heerlijk lijkt wel of ik meer energie heb, mijn plekjes op mijn benen blijven gelijk op mijn armen krijg ik meer plekjes, de melk is aan de gang het moet er eerst uit. Vandaag toch maar weer een banaan shake gemaakt het is net feest.

Dag vijf
het blijft allemaal een beetje het zelfde lichaamelijk, wel wennen dat de darmen zoveel rommelen en ontluchten, dit ruikt niet zo heel fijn maar we gaan door blijkbaar is dit wat er gebeuren moet. De melk zet ik in de deur van de koelkast dan is ze met 24 uur ontdooid op een beetje na dan.

Dag zes
Vandaag een naturel shake gemaakt het is buiten warm dus de melk van twee bakjes met de staafmixer 2 min gemixst  wat een romige smaak niets aan toe te voegen.

Dag zeven
lichaam is lekker bezig, van daag druk geweest dus de melk zo uit het bakje gedronken, prima toe doen.

Dag acht
ik blijf druk vandaag een veulentje gekregen dus topdrukte hier op het bedrijf snel het bakje leeg gedronken en door.

Dag negen
Rust is weer gekeerd veulen met zijn moeder lekker in de wei. Ik drink al kijkend naar dit geluk mijn bakje paardenmelk, Mijn huid is erg droog, pijnlijk als het in contact komt met water ( dat had ik vroeger altijd voor dat ik 9 jaar terug aan de melk begon, dat mis ik echt niet fijn om te weten dat het binnen kort weer weg is). de huid voelt ook ruw aan, zelfs mijn lippen zijn droog, vandaag maar extra gesmeerd.  

Ervaringen (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code