Paardenmelk komt uit een paard, dit paard heeft een veulentje aan haar voet lopen. Als het veulen geboren is blijft het veulen zeven maanden bij zijn moeder. De eerste twee maanden draait alles om de zorg van merrie en veulen. Na twee maanden word de merrie dagelijks door ons gemolken, het veulen word dan naast zijn moeder gezet, in een veulenstal, samen met de andere veulens, hier kunnen ze spelen en slapen. Er is hooi schoon water en ze krijgen veulenbrokjes. Na ongeveer 3 uurtjes melken wij de merrie en gaan merrie en veulen naar de wei. 
een filmpje hoe een merrie gemolken word.

Op de foto zie je een merrie die gemolken word. Een merrie heeft haar uier bij haar achterbenen zitten en heeft twee spenen waar het veulen kan drinken. Op de foto ze je twee melkbekers en in het T stuk zie je de melk lopen. het melken duurt ongeveer een minuut. Als de merrie gemolken is word de melk gezeeft, in bakjes gedaan en dan gelijk in de dievries gezet.

Paardenmelkpoeder

Paardenmelk poeder is er gevriesdoorgt en gedroogt.
Het verschil gevriesdoogde paardenmelk word zo diep gevroren dat het vocht uit de melk gaat en er alleen poeder over blijft.
Bij gedoogde paardenmelk word de melk verhit om het vocht te laten verdampen tot dat er poeder over blijft.

Wij verkopen alleen de gevriesdoogde paardenmelk, paardenmelk kan beter niet verhit worden want dan haal je de goede bestanddelen er uit.   Weergave:


Bezig met laden...